Призив за референдум в Северна Македония

Опозицията търси ново допитване
22 юли 2022 09:43, Росен Стойчев
47
Призив за референдум в Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията в Северна Македония обяви, че ще организира референдум в страната, съобщи Нова Македония.

Още по темата


Допитването се отнася до условията за започване на преговори с ЕС. Те бяха одобрени от македонския парламент през миналата седмица.

Опозицията обаче твърдо се противопостави. Организирани бяха и големи протести в страната.

Предстои да се проведат обществени разговори. В тях ще се обсъди начина на задаване на темата на допитването.

Идеята е така да се защити идентичността на страната. Предстои да се обяви какви действия ще бъдат предприети за провеждане на референдума.

Стартирана ще бъде кампания за подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
1488 преди 1 година
Какво ни занимавата с тези хора,писна ни от тях . Да ходят където си щат,баси и кауните.......За мен това не са ни българи ни никакви, *** хич ,у ....ляво и това е ......
33
0
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Хептен изперкаха тия. Да вземем и ние да си направим референдум за решението на нашето НС относно тоя документ, хаха. И как ще стане? Какво общо има един референдум след влязло в сила решение на НС? Тия работи се правят преди това. И как смятат тия да влязат в ЕС без преговори? А, вярно, никой още не е казал, че иска да влиза в ЕС :) Подозирам, че тях по принцип ги устройва само чакалнята с някои привилегии за чакащите.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са твърде големи заГубеняци, няма спасение за тях.
31
1
 
14
 
! Отговори
Барозу преди 1 година
Никога ЕС за РСМ!
30
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Какво ми пишете за разни някакви си? Мен ме интересува как България ще просперира.Как няма да има безработица. Как българите ще живеят нормално. Вие ме занимавате с глупави теми. Още едно такова писание и ще ви игнорирам.
29
1
 
17
 
! Отговори
Иван Михайлов преди 1 година
С тоя референдум освен да покажете колко сте прости друго нема да направите. Личи си, че сте тотално *** и живеете в някаква паралелна вселена. Ако искате южно марсианци бъдете, ама с това нас***ране албанците изглеждат мега точните пичове. Байдауей, сите шиптари ще гласуват за еуропската уния, а що че чиниите тогаз?
28
1
 
22
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До ЕУфаккиU Радвам се, че ти отворих очите, братко. Моят род е от Охрид и прадядо ми , дядо ми и баща ми винаги са се наричали БЪЛГАРИ! Изглеждаш ми умен човек, затова ти препоръчвам да прочетеш книгата на френския журналист Анри Пози, която се нарича "Войната се завръща" и е написана 1932г. Там подробно е описано как сърбоманите са разстрелвали цели села в областта Македония, защото са били българи. Бог да те поживи!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония не е държава а патока на ракията ! Решил некъв краен благоевградски квартал да се индетифицира ....като кво бре ? Като некачествен български инвитро продукт, самонаречен като македонец ли ???
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашка продължава да плаща.
25
3
 
18
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До ЕУфаккиU Колко и да се пенявиш, всичко ти се разбира и това показва, че си БЪЛГАРИН. Факт. А ако ти искаш, пиши се и северомарсианец.
24
3
 
29
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 1 година
До македончето, дека пишува и коментира и ''не можам'' да го разбера. От мен само едно да ти кажам - Сите сте многу големи, ама скоро треба АЛБАНСКИ ДА СЕ УЧИТЕ
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЕУфаккиU БЮРМА беше по-добре име от северна.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЕУфаккиU По-добре се върнете в Югославия.
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците винаги са знаеши че са българи, именно заради това имат и комплекс за малоценност които го избиват с техните налудничеви исторически, културни и езикови кражби. Ако искат да седят и да чакат извът другия варянт е да се инатят докато не им увре главата
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЕУфаккиU Договора с Гърция също за северна Македония и Гърция не може да слага условдия. Излезте и от НАТО.
19
3
 
26
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До ЕУфаккиU Уважаеми братко! Пишеш в български сайт и учудващо, всичко разбираме без преводач. Замисли се малко. А с референдума показвате, че наистина сте най-древния народ : току-що излизате от пещерите!
18
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да направят. Британците направиха и излязоха и най-накрая успяха да обяснят на английски какво влагаме в смисъла на думата "четвъртит". В България пълно с "умници" дето си мислят, че ако са извън ЕС ще са много добре и щеше да е добре преди влизането да е проведен. Колкото и да сме си мрънкачи, ЕС е чудесно място за живот. България е най-лошото в ЕС но върпеки това в сравнение с много други извън ЕС сме си добре.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Референдумът трябва да съдържа следния въпрос: "Сакате ли во Европската Уния или не сакате?"
16
6
 
15
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Не може да се защити туй що не съществува.
15
5
 
29
 
! Отговори
До ЕУфаккиU преди 1 година
Направете си. Може да го кръстите. Югосърбистан.